Pokerhender

Selv om det finnes mange varianter av poker så er regler for kortenes verdi og rangering av pokerhender stort sett likt. En pokerhånds verdi avgjøres av kortenes verdi. Når du spiller poker har tallkortene samme verdi som tallene på kortet. Imidlertid så har de fire sortene hjerte, kløver, ruter og spar den verdien etter bildene, dvs. knekt, dronning, kong og ess. Men det er også slik at noen verdier er relative. For eksempel en dronning og en konge har mindre verdi hvis de blant med andre tallkort. På en annen side dersom dronning og konge kommer med knekt, tier, og ess, dvs. i rekkefølge så har pokerhånden en stor verdi. Dette avgjøres av rangeringen pokerhender.

Pokerhender og rangering
Alle kortene spiller en viktig rolle i poker, men pokerregler definerer hvilke kombinasjoner som er verdifulle og hvordan man rangerer pokerhender. Pokerhendene som vi straks skal se på må alle pokerspillere kunne. Ellers kan man ikke bruke pokerstrategier suksessfullt ellers blir poker mer eller mindre et rent lykkespill. Og da er det heller bedre at du spiller på spilleautomater enn poker.

Ulike pokerhender
En spesiell hånd i poker er fem like. Dette er bare mulig i noen utvalgte pokervarianter og da i kombinasjon med et såkalt wildcard sammen de fire like. En Royal flush er den beste hånden i vanlig poker og kan oppnås ved å ha 10, knekt, dronning, konge og et ess. Straight Flush er nest best og her alle fem kortene av samme sort og dessuten i rekkefølge. For eksempel, hjerter 3 til 7. Deretter kommer fire like som er fire kort som har samme verdi, f.eks. fire ess. Hvis motspilleren har også fire like, men du har fire like med høyere kortverdi så er det du som vinner. Så har vi fullt hus som er en hånd med tre like kort og et par. For eksempel knekt, knekt, knekt og et par med 5’ere. Flush er når kortene er av samme sort. Mens Straight er en pokerhånd med fem i stigende rekkefølge, men ikke nødvendigvis av like sort. Så kommer tre like, to par og par. Hvis du kan disse kombinasjonene så kommer ganske langt med pokerspilling. Hvis du liker å spille poker uten å måtte tolke bløffere eller lese andre motstandere så er videopoker spilleautomater perfekt for deg. Dette er også en fin måte å lære seg pokerreglene på uten å måtte risikere penger.